Anmeldelser


Bøger

Forfatter Titel (klik for anmeldelse) År Kort om bogen Vurdering
Marjorie Bunting The Norwich terrier
2007
Den ultimative racemonografi? Nogle fantastiske kapitler om racens historie, opdræt og udstilling.
Marcus Buckingham & Donald O. Clifton Now, Discover Your Strengths
2001
Meget tankevækkende bog om at at kende sine stærke sider og bygge på dem, frem for at forsøge at udvikle sine svage sider.
Stephen R. Covey 7 gode vaner - Personligt lederskab og livskraft
1989
Inspirerende og perspektivrig bog, med gode og detaljerede beskrivelser af hvordan man gennem anvendelse af de 7 vaner opnår kontrol med sit liv og bliver meget mere effektiv.
Dansk Kennel Klub Border Collie 2001 En introduktion til Border Collien. På relativt kort plads får bogen en masse med, men der er ikke rigtigt fokus i bogen.
Barry Eaton Dominans og lederskab. Fakta eller overtro? 2002 Ein glimrende og velfunderet opgør med teorierne om dominans og lederskab. Og en velkomst til den sunde fornuft i hundetræning.
Morten Egtvedt & Cecilie Køste Klikkertræning for din hund 2007 En meget struktureret og pædagogisk introduktion til klikketræning. Beskriver hvordan man på en enkel og effektiv måde kan indlære adfærd efter moderne principper.
Anders Hallgren Alfasyndromet. Om lederskab og rangorden hos hunde. 2006 Der er intet belæg for, at dominans, aggression og magtstrukturer beskriver samspillet i en flok. Og dermed intet seriøst grundlag for at anvende dominans og aggressioner i forhold til hunde ved normal omgang med dem eller i indlæringsøjemed.
Anders Hallgren Drivkraft og motivation. Kernen i seriøs hundetræning. 2005 Viden, fakta, erfaring - er grundlaget for bogen. Og resultatet er en meget inspirerende helhed, som burde være obligatorisk læsning, for alle der arbejder med hunde.
Irene H. Jarnved Fra hvalp til HUND 2003 Den ultimative bog for den der overvejer at anskaffe en hund, skal vælge en hund, som har anskaffet en hund og som henter sin hvalp.
Irene H. Jarnved Helhjertet hundetræning. Træn din hund med forståelse 2000 En værktøjskasse for trænere og instruktører. Helhjertet hundetræning indebærer, at man sætter sig ind i hundens adfærd, så man forstår hvorfor den reagerer som den gør, og handler i overensstemmelse hermed.
Irene H. Jarnved Hunden i hverdagen - forebyggelse og løsning af problemer 2006 Den perfekt bog nr. 2 efter ”Fra hvalp til hund”, så man får det rette samvær og den rigtige aktivering af sin hund, og derved modvirker at der opstår uvaner eller problemer.
Alice Kane Norwich Terrier 2002 En traditionel race monografi, med en række kapitler der ligeså godt kunne have handlet om enhver anden race.
Jane Killion When Pigs Fly! Training Success With Impossible Dogs 2007 En meget anbefalelsesværdig bog der systematisk, struktureret og pædagogisk beskriver, hvordan man kan træne en hvilken som helst hund efter moderne metoder.
Helena Lindhe & Britt Nylund Nosework – allt du behöver veta 2016 En fremragende bog, som systematisk og pædagogisk beskriver indlæring af Nose Work til konkurrence og til aktivering.
Karen Pryor Ikke skyt hunden! En innføring i praktisk læringspsykologi. 1999 Om træning af dyr og mennesker ved at bruge positiv forstærkning. Forstærkning, shaping, stimuluskontrol og aflæring; beskrevet præcist, humoristisk, pædagogisk og med masser af gode eksempler. Anbefales varmt til alle, der har med mennesker, hunde og andre levende væsener at gøre.
Karen Pryor Klikkertræning af hunde
2002
En grundlæggende introduktion til klikkertræning skrevet af en af verdens førende eksperter. Meget letlæselig og pædagogisk.
Niina Svartberg Lyckas på tävling. Tävlingspsykologi och mental träning för hundsportare 2004 Et must for alle, der dyrker hundesport på konkurrenceniveau.En dejlig operationel bog, med masser af konkrete ideer til, hvordan man kan gribe forskellige forhold an i konkurrencesituationer.
Niina & Kenth Svartberg Med sikte på 10:an. Belöningsträning för lydnadsklass I – elit 2006 En særdeles anbefalelsesværdig bog for alle, der interesserer sig for konkurrencelydighed. Den burde være uundværlig for alle, der dyrker lydighed på konkurrenceplan.
Ulrik Wilbek Tro på dig selv. Min vej til at udvikle og motivere mennesker. 2007 En gedigen skuffelse. Der er masser af gode eksempler; men de er sat ind i en kunstig management sammenhæng, som der slet ikke er stof eller substans til.
- Spaniels Klubbens Jubilæumsbog 2008 Et skandaløst spild af muligheder. En samling annoncer, og intet forsøg på at se tilbage eller frem.

Kurser

Instruktør Kursus (klik for anmeldelse) År Kort om kurset Vurdering
Bob Bailey Discriminative/Introductory workshop 2009 Dette er bare KURSET hvis man vil lære om klikkertræning.

Tidsskrifter

Navn

Udgives af

Kommentarer

Vurdering

Canis

Canis

-

Hunden

Dansk Kennel Klub (DKK)

Dansk Kennel Klubs medlemsblad

Spaniel nyt

Spaniel Klubben (under DKK)

Spaniel Klubbens medlemsblad

Terrier Nyt

Dansk Terrier Klub (under DKK)

Dansk Terrier Klubs medlemsblad

Hund & Træning

Hund & Træning ved Charlotte Ingerslev

Bl.a. en masse meget detaljerede og pædagogiske artikler om de forskellige elementer der indgår i lydighedsprøver i DKK regi

Vi med hund

JSL Publications

-

Vurderingsskala

Vurdering

Verbal

Fremragende

Fortrinlig

God

Jævn

Tilstrækkelig

Utilstrækkelig