When Pigs Fly!

Af Paul Lysholdt Rasmussen, 21. juli 2008.

Fakta

Forfatter: Jane Killion
Titel: When Pigs Fly! Training Success With Impossible Dogs.
Udgivet 2007 af Dogwise.
192 sider. Paperback.
Pris 17.95 USD + porto hos Forlaget.
Pris 239 kr. + forsendelse hos Hund & Træning.


Forfatteren

Jane Killion har med succes konkurreret i agility og lydighed med fem forskellige Bull terriers, en Rhodesian Ridgeback og en Australian Cattle Dog. Hendes udgangspunkt var at hendes eks-mand efter kort tids træning ikke ville gå til lydighed med deres Bull terrier hvalp, og så måtte Jane lære fra grunden hvordan man får en Bull terrier til at elske at arbejde med opgaver, som ikke er så almindelige for den - eller andre tilsvarende "umulige" hunde.

Jane Killion arbejder som agility instruktør. Se et eksempel på Jane, der gennemfører en rallybane med en Bull terrier.


Indledning

Grise (=Bull terriere) kan flyve, som man kan se på bogens omslag, og der er ikke noget der hedder umulige hunde. Det gælder bare om at finde ud af, hvad der motiverer dem. Hvis du tror din hund er umulig, så få fat i denne bog, og prøv om du ikke kan få den til at lære nogle af øvelserne!


Beskrivelse

Bogen består af følgende kapitler:


Vurdering

Det er en fornøjelse at læse denne bog!

Der er intet nyt eller epokegørende i bogen, men den beskriver meget systematisk, struktureret og pædagogisk, hvordan man kan træne en hvilken som helst hund efter moderne metoder: Klikkeren som betinget forstærker, operant indlæring, positiv forstærker. Der er meget detaljerede beskrivelser af indlæring af forskellige øvelser og aflæring af diverse unoder.

Jane Killion skriver meget humoristisk, meget levende, uhøjtideligt og meget velfunderet. Og hendes glæde ved hundene er herligt smittende!

When Pigs Fly! kan varmt anbefales.