Spaniel Klubbens Jubilæumsbog

Af Paul Lysholdt Rasmussen, 24. september 2008.

Fakta

Udgivet af Spanielklubben 2008.
244 sider. Softcover.
Pris 126 kr. inkl. forsendelse hos Spanielklubben.


Redaktør

Bogen er redigeret af Lotte Evers og Jan Buk.


Indledning

Spaniel Kluubbens Jubilæumsbog er udgivet i 2008 i anledning af klubbens 75 års jubilæum..


Beskrivelse

Bogen består af følgende:


Vurdering

Lad os lege med tanken, at Spanielklubben skulle udgive en årbog - ikke en jubilæumsbog - men en årbog.

Hvad kunne den indeholde? Jeg har været involveret i flere årbøger for border terriere, og der har vi valgt at bringe stof som:

Selv som årbog ville Spaniels Klubbens Jubilæumsbog være utilstrækkelig. Den er bare en ”tilfældig” samling af annoncer, og afspejler derfor kun hvem der har lyst til at promovere sig i netop denne bog.

Som jubilæumsbog er bogen en skandale. Det eneste den har med et jubilæum at gøre er at den udkommer i 75-året for klubbens etablering. Hvorfor er der ikke en artikel om klubbens historie? Hvorfor er der ikke portrætter af tidligere opdrættere? Hvorfor er der ikke beskrevet markante hunde fra de sidste 75 år? Hvorfor er der ikke artikler om aktiviteter, som spaniels blev og bliver brugt til? Der kunne have været noget om spaniels til jagt, til agility, til lydighed, til udstilling, som familiehunde osv. Der kunne være statistikker osv.

Der kunne kort og godt have været taget ansvar for bogen frem for at indtage den absolut mest slatne holdning: at lade indholdet bestemme af dem der ville betale for en annonce.

Der er bare så mange spildte muligheder, og bogen er en kæmpeskuffelse. Det bliver ikke en bog, man med glæde slår op i de kommende år, for den er jo så knyttet til nuet at den allerede om ét år er helt uden interesse.