Gandalf (Freedom Fighter)

Indledning

Som foran nævnt var grunden til at vi "anskaffede" os Gandalf ikke så meget, at han skulle udstilles og vinde præmier. Først og fremmest var det fordi vi syntes, at Nuggi skulle have noget selskab.

Vi har så alligevel udstillet Gandalf ved et par lejligheder, men må nok se i øjnene, at han, hvis man holder sig strengt til racestandarden, er lidt for stor til at blive en rigtig champion. Til gengæld har han vist visse talenter i rævegrav og til schweiss, så måske vil vi forsøge at opdyrke de evner lidt mere. Det kan heller ikke udelukkes, at vi prøver at udstille ham igen, om ikke andet så af sociale årsager, så han kan få lejlighed til at hilse på bl.a. Otto, brormand Saxo og halvbrormand Felix, som han alle har et fint forhold til. Gandalf har i det hele taget let ved at skaffe sig venner, både blandt de to- og firbenede.

Skulle det heller ikke klappe med grav og schweiss - hans størrelse kunne måske også blive en hindring her - har vi dog stadig opnået det vigtigste, nemlig at Nuggi har fået en at være sammen med, og at vi selv har fået en køn, glad, intelligent, venlig, kæk og aktiv (ja, der er mange plus-ord der passer på en border - find evt selv på flere!) hund, som vi er MEGET glade for. [Susanna Hansen og Klaus Aagard]

Vi må efter Søndersø [26. august 2006] nok indse, at der ikke er meget mere at hente for Gandalf på udstillingsfronten. Det er derfor ikke sandsynligt at vi udstiller ham mere; men vi fik hvad vi havde forventet og kom efter, nemlig en 1.præmie og en pæn bedømmelse, således at Gandalf nu kan indgå i avl. Overfor evt interesserede tæver skal selvfølgelig især fremhæves hans venlige væsen og gode temperament. [Susanna Hansen og Klaus Aagard]

PS: Vær opmærksom på, der siden 1. juli 2006 har været følgende krav: Afkom kan kun stambogsføres dersom hunden før parring er præmieret med mindst en 2. præmie på en FCI/DKK anerkendt udstilling.


Stamtavle

Se Gandalfs stamtavle 3 generationer tilbage.

Download stamtavle med 5 generationer i pdf-format her: Download stamtavle.1

1 Dette dokument kræver programmet Adobe Reader som kan downloades gratis her: Adobe Reader download.


Udstillingsresultater

DTK 26. august 2006 Søndersø
Dommer: Ingrid Borchorst.
Klasse: Mellemklasse.
Kritik: Maskulin han af god størrelse, dog lidt for substansfuld i helhedsudtrykket. Velproportioneret hoved, lidt for groft i skallen, gode ører, øjne og bid, lidt kort hals og skulder, god kropslængde, kraftig brystkasse, velvinklet bagpart, gode ben og poter, strid pels, udmærkede bevægelser og godt temperament.
Resultater: 1. pr. 2.v.
Borderskue i Herfølge 22. maj 2005
Dommer: Ingrid Borchorst.
Klasse: Hvalpeklasse.
Kritik: Maskulin han, som gerne må stoppe med at vokse. Tiltalende hoved og udtryk. Korrekt bid. Velvinklet for og bag. Veludviklet krop af passende længde. God pels og temperament.
Resultater: Bedste hvalp., BIS3 hvalp.
Fotos: Se i stor (åbner i nyt vindue)

Fotos

Alle fotos: Klaus Aagaard.

Freedom Fighter. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Solstrålen Gandalf. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Nuggi og Gandalf på toppen. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Kom og spil bold med mig. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Blomsterbarnet Gandalf. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Stolehygge med Nuggi. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Gandalf og hans venner Molly og Jensen. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Musejagt i laden. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Yndige Gandalf. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Træt Gandalf. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Tre glade hundevenner i sneen. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) Nuggi og Gandalf i sneen. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) 19. juli 2007. Hej piger, her kommer jeg. Gandalf imponerer Asta og Megan. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) 19. juli 2007. Tre glade hundevenner: Gandalf, Asta og Megan. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue) 30. juli 2007. Gandalf i Maribo Sø. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue)


Artikler

Historien om Nuggi (Tusneldas Honey) og Otto er beskrevet af Nuggis ejere Susanna Hansen og Klaus Aagaard i Borderposten 33, marts 2005. Historien kan hentes som pdf-fil, og bringes med forfatternes tilladelse.

Download artiklen om Nuggi og Otto i pdf-format her: Download artikel (pdf).

Ovenstående artikler kræver programmet Adobe Reader som kan downloades gratis her: Adobe Reader download.

» Til toppen