Nytårshilsen 2009

/images/jul2009.jpg
Hundene i haven den 24. december 2009.

Endnu et år er ved at rinde ud, og der er naturligvis meget jeg kunne have ønsket anderledes. Men sædvanen tro handler dette om det positive!

Otto

/images/otto/20090508.jpg

Otto er pensionist, han bliver 12 år til marts. Han er blevet udstillet én gang i år, på border terrier skuet i Bjæverskov 8. maj 2009. Han blev BIS veteran med følgende kritik "11 år gammel veteranhan, velholdt veteran, udmærket type og størrelse, udmærket hoved og bid, god ryg og haleansætnning, pelsen ikke i udstillingskondition, god hud, bevæger sig godt og ungdommeligt, velpræsenteret."

Otto er heldigvis stadig sund og rask, og opfører sig ofte som om han var en hvalp :-)

Megan

/images/megan/20090926/paulogmeganfoerfelt.jpg

Konkurrencemæssigt har det været et mellemår. Vi debuterede i Eliteklassen i lydighed, og det var vi slet ikke klar til. Men selv om det ikke blev til topresultater, fik da nogle pæne resultater i LP3: Ved Spaniel Klubbens lydighedsprøver i Køge den 26. september 2009, som vi selv var med til at arrangere, blev vi 3. vinder. På Beagle Klubbens lydighedsprøver i Hårlevhallen den 11. april 2009, blev vi 2. vinder. Desuden blev Megan årets LP3 Spaniel i Spaniel Klubbens regi, se den samlede liste her.

Den helt store oplevelse i år har været at komme på hvalpehold med Megan hos Johanna Allanach, min yndlingstræner. Den korte historie er, at Megan lydighedsmæssigt ikke er trænet optimalt, og så er det fornuftigt at starte forfra. Det er vist ikke så almindeligt med en DKLPCH, men uden tvivl rigtigt sundt for mig - og Megan synes det er sjovt, og så kan det jo ikke blive meget bedre.

Lille Bjørn

6. september 2008. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue)

Lille Bjørn var årets stjerne. Han var hunden på klikkerinstruktøruddannelsen (se nedenfor) og han fik den 11. april 157 point i LP1 og blev dermed den første Norwich terrier i over 20 år der bestod denne klasse i Danmark. Vi debuterede også i LP2, men der skal vi træne lidt mere, hvis vi skal nå nogle resultater af betydning :-)

Lydighedstræningen

Jeg har været til rigtigt mange kurser i år, som man bl.a. kan læse på min blog. De ultimativt mest lærerige har været de to kurser hos Bob Bailey, hvor jeg har trænet høns. Det var også året hvor jeg bestod klikkerinstruktøruddannelsen hos Hund & Træning. Jeg havde Lille Bjørn som træningshund hele vejen igennem og han var en lille stjerne til afslutningen.

Sydkystens Hundskole

Og så blev 2009 året hvor jeg begyndte at undervise i hundetræning. Sammen med Mette Andreassen og Camilla Johannessen blev Sydkystens Hundeskole etableret. Det er blevet en stor succes, og jeg elsker at undervise også i denne sammenhæng.

Alle hundevennerne

Jeg har ikke tal på hvor mange dage jeg har deltaget i konkurrencer, udstillinger, træning, seminarer mv. Men det er rigtigt mange, og antallet af hundevenner er stort. Ingen nævnt, ingen glemt :-) Hvor er det dejligt at være sammen med så mange dejlige mennesker, der er næsten lige så nørdede som en selv i forhold til at arbejde med hunde. En gruppe, der har fået navnet Nørdklubben, arrangerer generalprøver på LP-prøver, og den er jeg naturligvis meget involveret i.

I ønskes alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår, med masser af glade stunder med andre hundevenner og først og fremmest de firbenede. Jeg håber I når mange af de mål I har sat jer.

Og alle andre de andre - familie, venner, kolleger og bekendte

I ønskes også alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår. Jeg håber I alle har det liv, I godt vil have - og i modsat fald lægger planer for, hvad der skal ændres, for at I får det liv, I ønsker jer.

Og til sidst vil jeg gerne opfordre til at I støtter dette gode formål: www.cancerkort.dk. Jeg har brugt kort derfra som præmier i forskellige forbindelser og jeg bruger dem privat. Kortene er flotte, og Berit som står bag initiativet, fortjener al den støtte hun kan få.