Nytårshilsen 2008

Samlet set var 2008 et rigtigt godt hundeår. Der var da mange ting jeg kunne have tænkt mig anderledes, men her handler det om alt det positive:

Otto

Otto nyder sit otium, men vi ville lige prøve at udstille ham som veteran, nu han er fyldt 10 år, og det gik fint. Han blev BIR veteran i Næstved den 21. marts.

Megan

Megan har været fars superstjerne i år. Først blev hun RALLY-V den 4. marts i Hillerød.

Den 25. maj blev hun LP3 i Køge med 249 point, dommer var Marianne Jensen. Vicky Bjerring tog nogle dejlige fotos fra dagen.

Fri ved fod. Foto: Vicky Bjerring. Se i stor (åbner i nyt vindue)

Den 28. juni fik hun sin anden LP3 i Lyngby, 251 point hos Hans Ove Pedersen. Igen var Vicky Bjerring på pletten:

251 point! Foto: Vicky Bjerring. Se i stor (åbner i nyt vindue)

Endelig den 13. september i Ølstykke fik hun sin tredje 1. præmie i LP3, 247,5 point hos Hans Ove Pedersen - og dermed DKLPCH, som var årets store mål. Camilla Dinesen var klar med kameraet:

Foto: Camilla Dinesen. Se i stor (åbner i nyt vindue)

Lille Bjørn

6. september 2008. Se billedet i stor (åbner i nyt vindue)

Lille Bjørn klarede det rigtigt godt i udstillingsringen. Den 21. marts fik han sit første certifikat af Kamisato Hiroshi, Japan. Den 4. maj fik han det andet certifikat i Hillerød af Peter Bakewell, England, og kvalificerede sig til Crufts. Endelig den 20. september fik han sit tredje certifikat af Falk-Ruediger Siewert, Tyskland, og blev dermed DKCH 1 år 6 måneder og 11 dage gammel.

Lydighedstræningen

2008 var året hvor jeg virkelig fik testet udbuddet af lydighedstræning i en stor radius i forhold til Solrød :-) Udover enetimer hos Christina Ingerslev, Marianne Jensen og Charlotte Lyngholm, har jeg gået til organiseret træning hos Karen Frost Knudsen, Mads Møller, Susanne Jørgensen, Marianne Jensen, Charlotte Lyngholm og Anette Damsø. Jeg skal nok vare mig for at komme med offentlige vurderinger af dem, men jeg håber ikke mine favoritter er i tvivl om hvor meget jeg værdsætter at træne hos dem.

Klikketræneruddannelsen

Årets store oplevelse i forhold til den teoretiske baggrund for træning af hunde - og anvendelsen i praksis - har været at deltage i Hund & Trænings klikkertræneruddannelse. Den forløber over 9 hele dage, og vi har været igennem de 5 i år. På min blog kan interesserede læse mine lovprisninger af det meget inspirerende forløb; instruktørerne er Christina Ingerslev, Karen Frost Knudsen og Karen Ulrich, og det er godt nok en trio der er svær at stikke.

Alle hundevennerne

Jeg har ikke tal på hvor mange dage jeg har deltaget i konkurrencer, udstillinger, træning, seminarer mv. Men det er rigtigt mange, og antallet af hundevenner er vokset betragteligt i år. Ingen nævnt, ingen glemt :-) Hvor er det dejligt at være sammen med så mange dejlige mennesker, der er (næsten?) lige så nørdede som en selv i forhold til at arbejde med hunde.

I ønskes alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår, med masser af glade stunder med andre hundevenner og først og fremmest de firbenede. Jeg håber I når mange af de mål I har sat jer.

Og alle andre de andre - familie, venner, kolleger og bekendte

I ønskes også alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår. Jeg håber I alle har det liv, I godt vil have - og i modsat fald lægger planer for, hvad der skal ændres, for at I får det liv, I ønsker jer.